Boek over hoogsensitieve mannen

Ongeveer een op de vijf mensen is hoogsensitief (ook wel HSP of hooggevoelig genoemd), en dus ook een op de vijf mannen. Toch zijn er maar weinig mannen die hier openlijk over praten. Op 7 augustus komt de Nederlandse vertaling van het Duitse boek ‘Hochsensible Männer’ uit. Met als titel ‘Hoogsensitieve mannen – Hoe je je hooggevoeligheid als kracht kunt inzetten’. Dit boek is geschreven door de Duitse psychotherapeut Tom Falkenstein. Hij heeft een eigen praktijk in Berlijn en hij is de oprichter van het European Centre for High Sensitivity. In zijn praktijk kwam hij steeds mannen tegen welke zich schaamden voor hun gevoeligheid. Ze dachten dat er iets aan hen mankeerde en dat ze gefaald hadden in hun ‘man’ zijn. Tom Falkenstein verdiepte zich in het onderwerp ‘hoogsensitiviteit’, maar kon geen enkel boek vinden dat zich specifiek richtte op mannen. Hier wilde hij iets aan doen en daarom schreef hij dit boek.

Een op de vijf mensen is hoogsensitief, en dus ook een op de vijf mannen.

In zijn boek beschrijft hij onder andere typische kenmerken van de hoogsensitieve man, oefeningen en interviews met mannen die hun eigenschap juist als kracht gebruiken. Het voorwoord is geschreven door Elaine N. Aron. Waarmee hij 4 jaar heeft samengewerkt in een psychiatrische privékliniek in Londen. Elaine Aron staat wereldwijd bekend als HSP-autoriteit. Ze gaf deze gevoeligheid in 1997 de naam ‘hoogsensitiviteit’. Maar ze was zeker niet de eerste die er onderzoek naar deed. Dit boek is een aanrader voor mannen welke worstelen met hun hooggevoeligheid. Maar ook voor hulpverleners, partners en andere geïnteresseerden. Je kunt het boek alvast reserveren bij de boekhandel.

Bronnen:
www.bol.com
www.awbuna.nl
https://pieteroffermans.nl

Foto’s:
Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *